Upphandling i VÄST2018-08-27T12:05:04+00:00

UPPHANDLING I VÄST

 

 

Nästa lånecykelsystem i Göteborg-Mölndal ska drivas av Nextbike

10 december, 2018
Våren 2020 ska ett betydligt större och mer flexibelt Styr & Ställ-system vara på plats i Göteborg och i Mölndal. På måndagen beslutade de båda kommunerna att det blir företaget Nextbike som får leverera och driva systemet med lånecyklar.
Läs mer

Securitas ny samarbetspartner på Göteborg Landvetter Airport

3 december, 2018
Den 1 maj 2019 blir Securitas ny leverantör av säkerhetstjänster på Göteborg Landvetter Airport - Sveriges andra största flygplats med cirka 7 miljoner passagerare årligen.
Läs mer

Klartecken för vårdens nya IT-stöd

29 november, 2018
Nu har Västra Götalandsregionen signerat kontraktet om ett nytt IT-stöd för hälso- och sjukvården med Cerner Sverige AB. Detta efter att förvaltningsrätten avslagit överprövningen.
Läs mer

Podd och video när Inköpsresan lanseras

26 november, 2018
Nu har Göteborgs stad lanserat det första avsnittet av Inköpsresan, en poddserie som tar upp aktuella inköps- och upphandlingsfrågor. I premiäravsnittet står leverantörsundersökningar i fokus.
Läs mer

Västtrafik köper fem nya tåg

22 november, 2018
Tågresandet i Västra Götalandsregionen ska tredubblas mellan åren 2006 och 2035. Det innebär 130 000 tågresor om dagen. Därför utlöser Västtrafik...
Läs mer

Stoppar beställningar vid avtalsbrott

13 november, 2018
Frysa avtal när leverantörer inte kan visa begärd dokumentation. Det är något Inköp och upphandling i Göteborg har infört vid uppföljning av kontrakt. - Vi tappar ju möjligheten att förbättra situationen om vi häver avtalet direkt, säger Johan Davidsson, CSR-specialist.
Läs mer

E-handel – en självklarhet i Tanum

7 november, 2018
Tanums kommun har kommit långt med e-handel. Tillsammans med några närliggande kommuner används ett gemensamt e-handelssystem sedan ett tiotal år tillbaka. - Största utmaningen har varit ovanan med datorer, säger upphandlarna.
Läs mer

Leverantörsmätningar först ut i Göteborgs stads nya ”Inköpsresa”

30 oktober, 2018
Nu startar Förvaltningen Inköp och upphandling i Göteborg ”Inköpsresan” – en seminarieserie där inbjudna gäster diskuterar aktuella inköps- och upphandlingsfrågor. Serien sänds som podd och film och första avsnittet lanseras i mitten av november.
Läs mer

Han ska leda Intraservice i Göteborg

29 oktober, 2018
Peter Söderström blir ny förvaltningsdirektör för Intraservice i Göteborgs stad. Han kommer närmast från tjänsten som chef på Koncerninköp på Västra Götalandsregionen.
Läs mer

”Alla borde jobba med frågan”

26 oktober, 2018
Krav på social hänsyn i upphandlingar är inget nytt för det kommunala bolaget Higab. Förra året resulterade det i sju rekryteringar till olika byggprojekt i Göteborg. - Det är ren samhällsnytta. Vi måste tänka långsiktigt, säger Siman Jasim, projektledare på Higab.
Läs mer
1 2 3 5