Politik i VÄST2018-08-27T12:04:18+00:00

POLITIK I VÄST

 

Nytt politiskt uppdrag för nämndens ordförande

15 oktober, 2018
Eva Ternegren (MP), är kvar som ordförande i Nämnden för Inköp och upphandling i Göteborg fram till årsskiftet. På grund av det politiskt oklara läget, vet hon inte om det blir någon fortsättning. - Jag kommer vara aktiv in i det sista, säger hon.
Läs mer

Politiker vill utveckla närsjukvården

5 oktober, 2018
Lokalsjukhusen i Bäckefors, Lysekil och Strömstad kommer att utvecklas ytterligare. Det har Norra hälso- och sjukvårdsnämnden i Västra Götalandsregionen beslutat.
Läs mer

Regeringen vill se bättre kött i offentlig sektor

27 augusti, 2018
Obligatoriskt att ställa krav på djurskydd och låg antibiotikaanvändning vid offentliga upphandlingar av kött. Det föreslår civilminister Ardalan Shekarabi och konsumentminister Per Bolund. En lagändring har påbörjats.
Läs mer

Almedalens viktigaste upphandlingsfrågor

6 juli, 2018
”Hållbarhet” är det mest vanliga upphandlingsordet. Det menade Eva Ternegren (MP) ordförande i Inköps- och upphandlingsnämnden i Göteborgs stad, när hon summerade de viktigaste ”snackisarna” i Almedalsveckan 2018.
Läs mer

Upphandlingar i sikte – regeringen satsar på Västsverige

5 juni, 2018
Äntligen kommer järnvägen Göteborg-Borås att byggas. Det har regeringen beslutat. – Med Västlänken och detta besked kommer vi äntligen kunna öka tågtrafiken för invånarna, säger Johnny Magnusson, regionstyrelsens ordförande i Västra Götalandsregionen.
Läs mer

”Bästa sättet att påverka politiker, är att själv bli politiker.”

14 maj, 2018
Eva Ternegren (MP), ordförande i Nämnden för Inköp och Upphandling i Göteborgs stad, är politikern som gärna driver de sociala frågorna.
Läs mer

Policy ska förhindra utanförskap

2 maj, 2018
I Vänersborg har politikerna beslutat om en policy för Socialt företagande. Benny Augustsson (S) är ordförande i Upphandlingsutskottet och har varit med sedan policyn antogs 2015.
Läs mer

Civilministern praoade i Göteborg

18 april, 2018
Inköps- och upphandlingsfrågor är en av civilminister Ardalan Shekarabis områden. Nu har han besökt Göteborgs stad för att få en inblick i det praktiska upphandlingsarbetet.
Läs mer

”Politiker bör jobba mer med uppföljning”

3 april, 2018
HALLÅ DÄR, Eva Ternegren (MP), ordförande i Nämnden för Inköp och Upphandling i Göteborgs stad.
Läs mer