Politiker vill utveckla närsjukvården

Ulrik Hammar (L)
Foto: Peter Wahlström

Norra hälso- och sjukvårdsnämnden i Västra Götalandsregionen har beslutat att fortsätta utveckla lokalsjukhusen i Bäckefors, Lysekil och Strömstad. Idag driver Praktikertjänst mottagningarna på respektive sjukhus, där det nuvarande avtalet löper ur 31 oktober 2019. Praktikertjänst får nu en förlängning att driva sina nuvarande mottagningar i ytterligare två år.

– Nämnden är överens om att utveckla och utöka den nära vården. Det är också i linje med den omställning av hälso- och sjukvården som nu genomförs i Västra Götalandsregionen, säger Ulrik Hammar (L), nämndens ordförande.

När upphandlingen av öppen specialiserad vård på lokalsjukhusen i Bäckefors, Lysekil och Strömstad genomfördes, var avsikten att säkra upp verksamheten och flytta så mycket som möjligt av den öppna somatiska öppenvården närmre invånarna i Norra Bohuslän och Dalsland. Uppföljningen av avtalet visar att det faktiskt har skett – invånarna i de berörda kommunerna får allt mer av sin öppna specialiserade länssjukvård på lokalsjukhusen.

– Vi förlänger därför nuvarande avtal och påbörjar arbetet med att ta fram ett förfrågningsunderlag för en ny upphandling med utvecklade uppdrag, säger Ulrik Hammar.

Tjänstemännen ska nu ta fram en behovsanalys som underlag till den nya upphandlingen. Analysen ska bland annat visa tillgängligheten till vård och framtida utvecklingsinsatser. Målet med det nya avtalet är att utöka och stärka den nära vården.

 

Norra hälso- och sjukvårdsnämnden är en av fem hälso- och sjukvårdsnämnder i Västra Götalandsregionen, och har hand om primärvård, tandvård, sjukhusvård, folkhälsoinsatser och insatser för personer med funktionsnedsättning.    

Nämnden företräder Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Lysekil, Mellerud, Munkedal, Orust, Sotenäs, Strömstad, Tanum, Trollhättan, Uddevalla, Vänersborg och Åmål.

 

 

 

Av |2018-10-05T13:58:28+00:00oktober 5th, 2018|Kommentarer inaktiverade för Politiker vill utveckla närsjukvården