Nytt politiskt uppdrag för nämndens ordförande

Eva Ternegren
Foto: Coompanion

Det politiska läget i Göteborg är fortfarande oklart. Efter valet i september går det inte med säkerhet att säga hur Nämnden för Inköp och upphandling kommer att se ut eller om Eva Ternegren (MP) kommer att sitta kvar som ordförande. En post hon haft i fyra år, varav de senaste två i Nämnden för Inköp och upphandling och dessförinnan i dåvarande Upphandlingsbolaget.

– Vi vet inte i dagsläget vem som kommer att styra, det beror på förhandlingar som pågår mellan partierna. Om det blir nya politiska konstellationer, är det högst osäkert att jag blir kvar som ordförande, säger hon.

Eva kommer dock att fullfölja sitt uppdrag fram till årsskiftet. Den 5 oktober träffades de ”gamla ledamöterna” i kommunfullmäktige för sista gången. En månad senare kommer de nyvalda ledamöterna att samlas för att väljas in i nämnder och styrelser. Absolut senast vid årsskiftet vet Eva om hon sitter kvar.

– Jag har i alla fall anmält mitt intresse att fortsätta. Och jag kommer att vara aktiv in i det sista.

Nytt politiskt uppdrag i VGR

Ett politiskt uppdrag Eva däremot är säker på efter valet, är det som ersättare i regionfullmäktige i Västra Götalandsregionen. Där har inget parti fått egen majoritet heller, men det politiska läget är inte lika osäkert. Nuvarande regionfullmäktige styrs av en grönblå majoritet med Moderaterna, Miljöpartiet, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna i samverkan. Den samverkan kommer att fortsätta.

– Som ersättare har jag närvaro- och yttranderätt och kan påverka budget och andra inriktningar, säger Eva.

Den 23 oktober har regionfullmäktige sitt första sammanträde för perioden och innan årsskiftet kommer fullmäktige att välja regionstyrelse, besluta om budgeten och tillsätta ledamöter i nämnder, styrelser och bolag. Eva hoppas då få ett uppdrag med inriktning mot inköp och upphandling, men hon är även intresserad av sjukvård, kultur och regionalutveckling.

– Jag måste förstå organisationen på ett bättre sätt och se hur det fungerar, innan jag kommer med några lösningar. Men jag ser fram emot mitt politiska uppdrag i regionen.

 

 

LÄS MER:
”Bästa sättet att påverka politiker, är att själv bli politiker.”
”Politiker bör jobba mer med uppföljning”
Av |2018-10-15T08:42:41+00:00oktober 15th, 2018|Kommentarer inaktiverade för Nytt politiskt uppdrag för nämndens ordförande