Klartecken för vårdens nya IT-stöd

Ann-Sofi Lodin
Foto: Catharina Fyrberg

Nu har Västra Götalandsregionen signerat kontraktet om det nya vårdinformationssystemet med Cerner Sverige AB. Detta efter att förvaltningsrätten avslagit företaget DXC Technologys ansökan om överprövning.

– Vi är tacksamma för förvaltningsrättens mycket snabba hantering av överprövningen, kommenterar regiondirektör Ann-Sofi Lodin. Jag ser det också som ett gott betyg för hur vi skött vår upphandling.

Programägaren Ragnar Lindblad tycker också att det känns mycket bra att kontraktet är undertecknat.

– Nu kan vi med full kraft dra igång införandet av den gemensamma vårdinformationsmiljön, som ska underlätta för såväl våra medarbetare som invånare och patienter.

Målsättningen är att det nya systemet Millennium ska vara infört i hela regionen i början av 2023. VGR har genomfört upphandlingen i samverkan med samtliga 49 kommuner i Västra Götaland så även den kommunala hälso- och sjukvården har möjlighet att ansluta.

– Nu börjar det stora arbetet för att se över våra arbetssätt för att ta vara på digitaliseringens möjligheter och se till att anpassa Cerners system Millennium till våra förhållanden i Västra Götaland, säger Thomas Jungbeck, direktör för VästKom, som har koordinerat kommunernas medverkan i upphandlingen.

Läs mer:

Tillfälligt stopp för regionens IT-stöd  

Två miljarder för vårdens nya IT-stöd 

 

 

 

 

Av |2018-11-29T15:34:36+00:00november 29th, 2018|Kommentarer inaktiverade för Klartecken för vårdens nya IT-stöd