Han ska leda Intraservice i Göteborg

Peter Söderström
Foto: Catharina Fyrberg

Peter Söderström blir ny förvaltningsdirektör för Intraservice i Göteborgs stad. Det har Nämnden för Intraservice beslutat.

Peter kommer närmast från Västra Götalandsregionen där han varit inköpschef i drygt sex år. Han har lång erfarenhet av att leda och utveckla stora och komplexa organisationer. Innan Koncerninköp och VGR, arbetade han i ledande positioner på den privata sidan, bland annat på Volvo, Cargotec och SAAB.

– Jag har lång erfarenhet av arbete från privat och offentlig sektor och hoppas att denna bakgrund ska addera värde till förvaltningen och Göteborgs stad. Det ska bli otroligt spännande att få leda förvaltningens fortsatta arbete, säger han.

Intraservice ansvarar för olika interna tjänster till stadens förvaltningar och bolag, bland annat HR, lönehantering, fakturering, grafisk design, IT och utbildningar.

Förvaltningen har uppmärksammats en del i media, och i somras var revisionsbolaget BDO klar med sin granskning av förvaltningens leverantörskontakter. Där rekommenderar BDO bland annat att ”förvaltningschefen och förvaltningsledningen måste i tanke och handling sätta den moraliska kompassen för de anställda och förvaltningen”.

Peter kommer nu in i ett skede där förvaltningen påbörjat en förändringsresa. Framför allt efterfrågas en stabil ledning.

– Intraservice befinner sig i en stark utveckling och förändring. Vi ser fram emot ett givande samarbete och hälsar honom hjärtligt välkommen, säger Birgitta Nesterud (S), ordförande i Nämnden för Intraservice.

Den 1 januari 2019 börjar Peter sin nya tjänst.

Av |2018-10-29T08:32:32+00:00oktober 29th, 2018|Kommentarer inaktiverade för Han ska leda Intraservice i Göteborg