Företagarfrukost lockade många i Sotenäs

Leverantörsträffar är något många kommuner arrangerar, för att möta det lokala näringslivet. En kommun i väst som nyligen haft en företagarfrukost är Sotenäs kommun, i norra Bohuslän. Temat för dagens träff var ”upphandling” och kommunens upphandlare Marina Bragd Karlsson fanns på plats.

– Det är ett bra sätt att mötas för att utöka och vidmakthålla sitt kontaktnätverk, både för företagare, politiker och tjänstemän, säger hon.

Hur ofta har Sotenäs kommun leverantörsträffar?

– Kommunen har fyra företagsfrukostar och två företagsluncher med olika teman varje gång, under året. Till den aktuella företagarfrukosten kom det ungefär 45 företagare, politiker och tjänstemän från kommunen.

Vad pratade ni om den här gången?

– Jag pratade om kommunens upphandlingar och om att lämna anbud. Lite vad man ska tänka på och vad som är viktigt att ha med sig. Vår kommunchef Maria Vikingsson berättade om kommunens arbete mot mutor och jäv, men också om kommunens utmaningar. Rektorn Tommy Pettersson på vuxenutbildningen berättade om vilka möjligheter det finns för fortutbildning och praktik. Under den stående punkten ”hisspresentationen” berättade företaget Smögen Dyk & Upplevelser om sin verksamhet.

Var det något speciellt deltagarna ville veta om just upphandlingar?

– Just nu är det många upphandlingar som berör det lokala näringslivet till exempel hantverkartjänster, däck, reparationer av fordon och el-cyklar med service. Flera frågor handlade om hur vi värderar annat än pris.

Vad är fördelen med att träffas så här?

– Det är en möjlighet för både företagare, politiker och tjänstemän att träffas och prata om aktuella ämnen under enkla former. Företagare har möjlighet att kort berätta om sin verksamhet, vilket är bra för både ”gamla” och nya företagare i kommunen.

 

Av |2018-10-03T09:09:17+00:00oktober 3rd, 2018|Kommentarer inaktiverade för Företagarfrukost lockade många i Sotenäs