Karriär i VÄST2018-12-16T17:40:28+00:00

KARRIÄR I VÄST

 

Därför får vissa grupper mer gjort än andra

14 december, 2018
De allra flesta organisationer och grupper strävar efter att medarbetarna skall må bra, kunderna vara nöjda och lönsamheten tillfredsställande. Ibland lyckas man med dessa föresatser. Vad är det som skiljer dessa grupper och organisationer från de som verkar arbeta mycket men ändå inte når ända fram?
Läs mer

Han ska leda Intraservice i Göteborg

29 oktober, 2018
Peter Söderström blir ny förvaltningsdirektör för Intraservice i Göteborgs stad. Han kommer närmast från tjänsten som chef på Koncerninköp på Västra Götalandsregionen.
Läs mer

Helhetssyn på inköp driver Higab framåt

17 oktober, 2018
Nu har utvecklingen av en gemensam inköpsprocess för hela Lokalkoncernen inom Göteborgs stad startat. Ansvarig är inköpssamordnare Mustafa Ugras Sarioglu.
Läs mer

Helhetstänk viktigt för upphandlingschefen i Kungälv

11 oktober, 2018
Från domstolsjurist, advokat och stadsjurist till kansli- och upphandlingschef i Kungälv. Möt Erik Lindskog, som tycker att personalfrågor är mycket roligare än domstolsprocesser.
Läs mer

Viktigt med tydliga värderingar

9 oktober, 2018
Organisationer med en stark företagskultur är mer lönsamma och mer attraktiva som arbetsgivare, än andra. Vad är det då som skapar engagemang hos medarbetare och hur bidrar det till organisationens välbefinnande och lönsamhet? Det resonerar Ann-Charlotte Palm, expert på strategiskt HR-arbete, om i den här artikeln.
Läs mer

Han ska utveckla upphandlingen i Göteborg

31 augusti, 2018
Möt Anders Kvist, upphandlingschef på Göteborgs stads Inköp och upphandling - en av de viktiga kuggarna i förvaltningsdirektör Henrik Karlssons lagbygge. ”För att lyckas måste vi möta våra kunder och leverantörer bättre”, säger han.
Läs mer

”Idrotten har lärt mig prestera”

20 augusti, 2018
Förvaltningen Inköp och upphandling, Göteborgs stad, har vunnit samtliga överprövningar hittills i år. Möt upphandlingsjuristen Fredrik Rogö - en av nyckelspelarna som ser till att hålla vinstsiffrorna höga.
Läs mer

Kompetensfrågan stor utmaning i framtiden

28 juni, 2018
Var intresserad av relationer och greppa hela inköpsprocessen. Det tycker Henrik Karlsson, inköpsdirektör i Göteborg, är viktigt för blivande upphandlare.
Läs mer

Så arbetar du för att behålla och utveckla personal

25 juni, 2018
Det krävs vilja och mod att stötta, utveckla och lyfta medarbetare till större ansvar och nya ansvarsområden. I den här artikelserien resonerar Ann-Charlotte Palm, expert på strategiskt HR-arbete, hur du kan använda talent management för att lyckas.
Läs mer

”Fler börjar se nyttan med upphandling”

15 juni, 2018
HALLÅ DÄR, Sussanne Hulthén, upphandlare på Göteborgs universitet. Du är en riktig veteran med 20 år som upphandlare på samma arbetsplats. Hur kommer det sig att du stannat så länge?
Läs mer