Juridik i VÄST2018-08-27T12:03:08+00:00

JURIDIK I VÄST

 

”Taktiska överprövningar kommer att minska”

27 september, 2018
Direktupphandlingsgräns på 600 000 kronor, ansökningsavgift vid överprövning och processkostnader för den som förlorar en överprövning. Det är några förslag som ska förenkla upphandlingsprocessen. Så tycker några upphandlingsprofiler i väst.
Läs mer

Forskare ger UHRF-nätverket nytt perspektiv

7 september, 2018
David Jivegård tar plats i Upphandlingsrättsliga föreningens styrelse. Till vardags är han doktorand på Handelshögskolan i Göteborg.
Läs mer

Drygt fem procent av upphandlingarna överprövas i väst

29 augusti, 2018
Totalt genomfördes 2 961 upphandlingar i Västra Götalands län förra året. Det visar Vismas senaste Upphandlingsbarometer.
Läs mer

”Idrotten har lärt mig prestera”

20 augusti, 2018
Förvaltningen Inköp och upphandling, Göteborgs stad, har vunnit samtliga överprövningar hittills i år. Möt upphandlingsjuristen Fredrik Rogö - en av nyckelspelarna som ser till att hålla vinstsiffrorna höga.
Läs mer

Säkerhetsskyddad upphandling i fokus vid UHRF-möte

18 juni, 2018
Charlotte Brunlid, holmgrenhansson ADVOKATBYRÅ och Pernilla Berger, FMV talade om säkerhetsskyddad upphandling på Upphandlingsrättsliga föreningens seminarium i juni.
Läs mer

Tackar konståkningen för yrkeskarriären

8 juni, 2018
Lerumsbon Helena Rosén Andersson utnämndes av regeringen till justitieråd i Högsta förvaltningsdomstolen förra året. Idag pendlar hon mellan Lerum och Stockholm.
Läs mer

Meriterade HFD-jurister gästade Göteborg

8 maj, 2018
Mats Melin och Helena Rosén Andersson från Högsta Förvaltningsdomstolen berättade om sitt arbete när Upphandlingsrättsliga föreningen träffades i Göteborg.
Läs mer

”Var tydlig när du utvärderar kvalitet”

2 maj, 2018
Juridiskt sett har upphandlare stora möjligheter att bedöma ”mjuka” aspekter i anbud. Här resonerar Anna Hofling Johansson, advokat på Vinge, om olika modeller.
Läs mer

Förtursmål går före LOU-mål

2 april, 2018
Det tar i snitt mellan tre och sex månader för Förvaltningsrätten att handlägga ett LOU-mål. Andra mål prioriteras.
Läs mer